Idag firar vi våra promovendi, 63 doktorer efter avlagda prov, 17 hedersdoktorer och nio pristagare vid 2012 års vinterpromotion. Kom gärna till aulan, det börjar klockan 12 idag. För att se på ceremonin behövs biljett, som ni får i universitetshuset strax före ceremonin startar. Läs gärna mer om högtiden och våra pristagare:

http://www.uu.se/nyheter/nyhet-visning/?id=1672&area=2,16&typ=artikel&na=&lang=sv

Flera av hedersdoktorerna haft öppna föreläsningar under veckan. Stort tack till er alla! Det fonns fortfarande chans att lyssna för ett evenemang återstår och det är en  Väder och klimatdag den 2/2 med anledning av att Pär Holmgren blivit herdersdoktor.

http://www.geo.uu.se/awep/inbjudan.pdf

Till er som twittrar från festligheterna idag: använd gärna #vinterpromotion

Igår var det kransbindningsfesten. Roligt att få träffa våra pristagare och hedersdoktorer. Sedan  måste jag säga att repetitionen i aulan var en enastående upplevelse. Speciellt när Per Ström var kanon. Med hans vägledning känner vi oss väl förberedda och jag är övertygad om det blir en högtid med värme och glädje.

Jag var på besök på Hum-Sam området på förmiddagen igår och fick träffa företrädare för Juridiska, Samhällsvetenskapliga och Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Även om tiden blev lite knapp, fick jag mycket bra information och en början till inblick i verksamheten. Biblioteksverksamheten presenterades mycket entusiastiskt. Dessa besök är värdefulla för mig och jag är tacksam för att ni tar er tid. Jag funderar redan på hur jag fortsatt kan ha besök på områdena.