Vi träffar våra Uppsalapolitiker regelbundet och i fredags morse var det dags för vårens frukostmöte med representanter från kommun, landsting och riksdag. Aktuella frågor togs upp och vårt inspel till den kommande forskningspropositionen var ett givet samtalsämne. Scilifelab och SFOer (Strategiska forskningsområden) var andra givna ämnen på dagordningen, inte minst med tanke på att vi var i Navet, BMC. Kristina Edström berättade om arbetet med forskningsstrategier och Elisabeth Nilfors rapporterade om vårt arbete med nyanlända och integration. Flera av våra initiativ väckte intresse hos våra gäster. Vi har många gränsöverskridande initiativ på gång: Medicinsk teknik, antibiotika resistens, migration, rasism, nya arbetslivet bara för att nämna några. Här finns vår presentation apr 2016 Politikerfrukost

IMG_2574

Stellan Sandler presenterar Scilifelab och Navet

Häromdagen fick jag ett mail med rubriken “From the heart of a student” från en av våra studenter, Andaç Baran Cezayirlioğlu, en masterstudent från Turkiet som bloggar och har skrivit Olle’s story: Uppsala University, läs den gärna!