Idag har jag (Anders) varit på utflykt tillsammans med 13 kinesiska Wall-stipendiater, som tack vare generöst stöd från Anders Wall nu kan studera på våra masterprogram.

Dagens program började med ett besök på Gårdsjö Älgpark där den lokale entreprenören Leffe lyckats bygga upp en fantastisk verksamhet som lockar besökare från hela världen. Att komma helt nära 600-kilosbjässarna Linus, Helge och Gunde var en upplevelse (se bild) och sötfaktorn på de nyfödda älgkalvarna var enorm.

Därefter besökte vi företagen Adlibris och Apotea i Morgongåva. För mig som ekonom-geograf var det väldigt intressant att få se hur en övergiven industrimiljö kan få nytt liv. En kombination av infrastrukturella förutsättningar (länsbyte, tågstopp i Morgongåva) och uthålligt lokalt entreprenörskap gör att vi ser framväxten av vad som börjar bli ett dynamiskt e-handelskluster.

Programmet avslutades med lunch hemma hos Anders och Charlotte Wall på Starfors. Tack Anders och Charlotte för er enastående gästfrihet. Detta blev en dag som både studenterna och jag kommer att minnas länge.