Alla är välkomna till öppen hearing och paneldebatt  om högskolestiftelser på måndag den 7 oktober kl 14.30 -16.30. Lokal: Universitetshuset, sal IX. Medverkande kommer bland annat att vara statssekreterare Peter Honeth vid Utbildningsdepartementet. Mer information kommer på www.uu.se.

Under veckan så har –PEACE – möte här i Uppsala. PEACE står för Project for European Latin American Cooperation and Exchange, och är ett Erasmus Mundus projekt. Inom PEACE erbjuds stipendier för studier eller för forskning, dessa är öppna för sökande från Argentina, Chile, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Guatemala, Nicaragua, Panama och Uruguay . Under mötet diskuteras erfarenheter så här långt, Bologna process i Latin Amerika, och framtida aktiviteter.

Läs mer om PEACE

Igår tackade vi medarbetare som har gått i pension under året som gått med en hyllningsmiddag. Hyllningsmiddagen är ett sätt för oss att visa vår uppskattning för allt arbete, allt engagemang och all omsorg som medarbetare har ägnat åt vårt universitet, i många fall under åtskilliga årtionden. Alla har på olika sätt varit med att skapa det universitet vi har idag genom bidrag till forskning, utbildning, administration och professionell service. Stort tack!

Vid dagens alumnföreläsning med Christina Jutterström vad det fullsatt. Hon  berättade om sitt liv och ledarskap på ett fängslande sätt under rubriken “Om lusten att vara med och bygga vårt samhälle” .Christina Jutterström, tidigare chefredaktör för Dagens Nyheter och Expressen samt VD för Sveriges Television, berättar om hur hon drivit sig själv och andra under närmare 40 år som medieledare.

Christina Jutterström.

Årets alumn har utsetts och det är  Petra Einarsson, VD för Sandvik Materials Technology. Hon får utmärkelsen för att ha visat ett stort engagemang för frågor kring mångfald och ett inkluderande ledarskap och hon är en god förebild för dagens och framtidens studenter. Läs mer här.

Årets alumn 2013 Petra Einarsson