Hela Uppsala förbereder sig för Sista april. Sista april i Uppsala är verkligen något extra. Jag som kommer söderifrån kan intyga att den folkfest vi upplever här på Valborg saknar motstycke. Det är ett firande som alla kan ta del av, Uppsalabor, studenter, besökare, ung som gammal. Ankracet, forsränningen, sillunchen på UKK, mösspåtagningen i Carolinabacken, ODs konsert i universitetsparken/aulan och Allmänna sången vid Gunillaklockan är några exempel på vad som gör sista april i Uppsala så speciellt. Det traditionella och inkluderande vårfirandet är något vi värnar om. Sista april ska vara en dag av glädje och fest, och vi vill uppmana er att fira in våren med både glädje och ansvar. Roa er ordentligt, som Anders Malmberg brukar säga! Och ta minst varannan vatten. Vi ses i Carolinabacken i morgon klockan 15, eller ute i vimlet. Hoppas ni får en härlig dag.

Anders inspekterar flotten inför morgondagens forsränning

http://www.uu.se/om-uu/akademiska-traditioner/sista-april/