Vintern har dröjt sig kvar länge i år. Men trots kylan på mornarna så känns det som att våren är på väg nu; solen värmer på dagen och äter på snöhögarna. Så här, mitt i vårterminen, är vi nu i gång med verksamhetsplaneringen. Det är den här processen som leder fram till konsistoriets beslut i juni om verksamhetsplan, där de ekonomiska ramarna för 2014 fastställs.

I juni är det ett i stora delar nytt konsistorium som sammanträder. Vi förväntar oss att regeringen fattar beslut om våra ledamöter enligt det förslag som lämnats in av landshövdingen. Våra interna ledamöter är redan utsedda, och vi är i full gång med att planera introduktionen för att de externa ledamöterna ska känna sig välkomna och få en förståelse för verksamheten som de ska vara med att vårda och utveckla. Vi är också redan nu igång med planeringen inför vårpromotionen och till viss del höstens aktiviteter.

Scilife Swedens styrelse kommer att utses av KTHs styrelse i mitten av april och börjar verka i maj. Det har blivit lite fördröjt eftersom förordningen som reglerar Scilife inte kom före nyår som vi trodde, utan först i februari. Men snart är det nationella Scilife igång på riktigt. Samtidigt vill vi vara tydliga med att Scilife i Uppsala (och även i Stockholm) har varit i full gång under flera år och kontinuerligt ger massor av forskare möjlighet till experiment och projekt.

Igår var det Juridiska fakultetens tur att få besök av oss. Vi fick bra genomgångar av både utbildning och forskning, vilka var mycket uppskattade av oss. Vidare diskuterade vi kommande kurser i juridik på Campus Gotland och en utredning som rör uppdragsutbildningen för poliser.

Vi vill passa på att önska er alla en Glad Påsk, hoppas ni får några fina dagar med nära och kära.