Så beskrev jag mitt jobb som rektor när jag talade för ett ledarskapsprogram här i höstas.  Jag har fått det återupprepat ett antal gånger sedan dess, så kanske det blev vad åhörarna kommer igår från den presentationen. Men det ligger en del i det uttrycket. Många frågor som hamnar på rektors bord är riktigt kniviga ärenden och champagne blir det en del av denna vecka i samband med Nobelfirande och middag på slottet i Stockholm. Imorgon har vi sex av Nobelpristagarna här i Uppsala, missa inte detta unika tillfälle att få lyssna till excellent forskning.

Men även om det är mycket fest och luciafirande på gång nu i veckan så ska även annat skötas. Vi hade verksamhetsdialog med Medfarm i förmiddags. Bra samtal och dialog om många viktiga frågor, som kvalitet i utbildning och forskning, kommande ALF medel, kompetensförsörjning, internationaliseringsfrågor och nya masterprogram. Nu är verksamhetsdialogerna avklarade för alla tre områdena. Jag är glad att vi har infört dessa och anser att vi ska har dialoger både vår och höst framgent.

Under lunchen hade vi ett möte om COIMBRA, som är en gruppering med 40 europeiska universitet som medlemmar. Coimbra gruppen har funnits sedan 1985. Vi är aktiva i flera så kallade task groups men behöver prioritera för framtiden vad och hur vi ska arbeta inom grupperingen.
Från hemsidan:  “The Coimbra Group is committed to creating special academic and cultural ties in order to promote, for the benefit of its members, internationalisation, academic collaboration, excellence in learning and research, and service to society. It is also the purpose of the Group to influence European educational policy and to develop best practice through mutual exchange of experience.”