Förra veckan avslutades med ett styrgruppsmöte i Visby för samgående med Högskolan på Gotland. Vårt samgående engagerar många både inom våra lärosäten men också utanför. Det är många som hör av sig och är intresserade av vårt arbete. Det är ett forcerar tempo men vi följer tidplanen och kommer gå samman 1 juli 2013. Följ arbetet på hemsidan och se hur arbetet fortgår.

http://uadm.uu.se/insidan/om-Uppsala-Gotland/

Möten och konferenser av olika slag pågår ständigt vid vårt universitet. Ett sådant exempel är ”Forskning pågår – lärande utan gränser” som jag inledningstalade vid i måndags. Forskning pågår-konferenserna, som är ett nyskapande Uppsala-koncept, ska bidra till kunskapsutvecklingen och fortbildningen för personal inom olika yrkesområden. Vi vill väcka yrkesverksammas intresse för forskning och samtidigt att erbjuda en mötesplats för forskare och praktiker.

Den här veckan åker jag till Toronto och Kingston i Kanada. Jag sitter just nu på Arlanda och väntar på planet. Först besöker vi Toronto University och sedan är det ett möte med Matariki nätverket. Matariki nätverket består av sju universitet, Dartmouth College, Durham University, Queen’s University, University of Otago, University of Western Australia, University of Tubingen och Uppsala universitet naturligtvis. Nätverket, har mottot “Partnering for a better world” och innefattar student-, forskar-, personal- och lärarutbyten, benchmarking, samhällsansvar, aktiviteter inom kultur och idrott, gemensamma utbildningsprogram m.m. Tidigare i vår deltog vicerektor Margareta Fahlgren i ett Matarikimöte i Durham. Vi lovade att ta ansvar för ett tema ”Peace and conflict studies” och inbjuda till en workshop kring ämnet.

http://www.inter.uadm.uu.se/om_oss/Natverk/Matariki/