UU Innovation blir 5 år. Fem händelserika och framgångsrika år med AIM DAY och ÅMA, med stöd till enskilda forskare och studenter med affärsidéer genom rådgivning och hjälp samt stöd vid kontakter med myndigheter och företag. Det är en imponerande tillväxt och UU Innovation har blivit en dynamisk del i ett
omfattande innovationssystem. Uppsala är nationellt ledande när det gäller att utveckla innovativa samarbetsformer för samverkan och kommersialisering. Vi gratulerar och säger ”Keep up your good work”!

I morse var jag på IVA och deras frukostseminarium med Agenda för forskning och deltog i paneldebatt som handlade om forskarutbildningen. En fråga som lyftes var: Utförs alltför stor del av svensk forskning av doktorander? Jag tycker inte det. Sedan förslogs reglering av kursdelar i forskarutbildningen, det tyckte jag inte heller. Men mer öppen och transperent antagning höll jag med om.

Igår var jag i Groningen, ASEM rector’s conference, där deltog jag i en panel som diskuterade “Are employability and social responsibility issues mutually exclusive in practice?” Jag tycker det är roligt och stimulerande att få vara med i olika sammanhang och diskutera frågor som är viktiga för vår verksamhet. Nu är det dags för middag med våra kritiska vänner i KrUUt panelen. Jag är nyfiken på vad de har fått för intryck efter flera dagars samtal med våra studenter och medarbetare. Mer om KrUUt, Kreativt Utvecklingsarbete vid
Uppsala universitet , hittar du här.