Idag har vi ledningen för Lunds universitet på besök, med rektor Per Eriksson och hans ledningsgruppen. Vi träffas regelbundet en gång per termin, varannan gång har vi videomöte och varannan gång träffas vi på respektive lärosäte. Detta var ett initiativ som startades av de förra rektorerna Göran Bexell och Anders Hallberg. Våra lärosäten har mycket gemensamt och många samarbeten. Idag kommer vi att bland annat ta upp våra gemensamma SFO, strategiska forskningsområden, Scilife, MAXlab, gemensam marknadsföring, kvalitetssäkring, HSV, dimensionering av utbildning. Som ni ser kommer det troligtvis inte vara några problem att fylla ut tiden.

Det blev en fin helg med kajakpaddling i Blekinge skärgård. Kanske lite väl blåsigt och höga vågor för min smak men ibland är det bra att tänja gränserna.