På plats i Barcelona och LERU möte, solen skiner och ösregnet i Uppsala är snart bortglömt. LERU, League of European Universities, firar tioårsjubileum och har en konferens ”European Research Universities Guide and Engine for Europé 2050”. Till mötet är deltar representanter för andra ledande nätverk från olika delar av världen: AAU i USA, Go8 från Australien och C9 China. Några av rubrikerna för morgondagen: Research universities in 2012 – A global perspective, reflections from an EU perspective, The research universities of the future. Jag ser fram mot att lyssna på dessa fördrag, paneler och delta i diskussionerna. LERU har producerat en hel det ”position papers”, gå gärna in på deras hemsida och läs: http://www.leru.org/index.php/public/home/
Twittrar med #LERU för er som vill ha direktrapportering från mötet.

Innan jag for, hade vi lunch med alla inspektorerna för nationerna på Kalmar nation. Lunchsamtalet kretsade kring hur banden mellan universitetet och nationerna kan stärkas och flera bra förslag kom upp. Ser fram emot att få en sammanfattning av alla de idéer som togs upp runt lunchborden.

Mailen i main dator klappade ihop i morse och är hjälpligt igång igen. Helt otroligt hur handikappad jag känner mig när dator, mail, och kalender inte fungerar som den ska.