Snöflingorna i morse känns lite onödiga. Efter ha sett väderleksprognosen för veckan hade jag hoppas på lite varmare väder. Men gnälla över vädret är en meningslös sysselsättning, det är bara att klä sig bättre istället.

När jag kastar en blick på kalendern ser jag att jag kommer ha möten i Stockholm fyra dagar av fem denna vecka. Lite dålig planering känns det som och jag hade önskat att fler möten var samlade samma dag. Men å andra sidan, en stor fördel med Uppsala är att det går att slinka in på ett möte i Stockholm och snabbt vara tillbaka på plats här igen. Imorgon är det Göran Gustavsson stiftelse och Kungliga Vitterhets, Historie och Antikvitetsakademins högtidssammankomst. Det blir en heldag och kväll i Stockholm. Jag kommer att delta i ett debattsamtal när Vetenskap & Allmänhet firar 10 år. Det blir möte med Svenska institutets insynsråd och budgetdialog på utbildningsdepartementet på fredag. Men jag hinner med en del på hemmaplan också. Idag på rektors ledningsråd kommer vi att diskustera gemensamt områdenas kompletterade riktlinjer och bedömningsgrunder för rekrytering och befordran.  Jag kommer att delta i EMM-dagen i eftermiddag. (EMM= Enheten för musik och museer)
Sammantaget, en vecka att se fram emot!