Introduktionsprogrammet: Igår var vi på TekNat; Ångströmlaboratoriet och IT-centrum. Under förmiddagen besökte Anders Malmberg och jag institutionerna för teknikvetenskaper, kemi-Ångström, fysik och informationsteknologi. Det var ett späckat program med många möten och vi fick fina presentationer av verksamheten. Vi hann se några labb på vägen, det är en imponerande verksamhet. Besöket avslutades tillsammans med studenter och lunch på Uthgård. Tack till er alla som tog er tid att träffa oss och introducera er verksamhet! Vi uppskattar det mycket.

På eftermiddagen var det möte i Stockholm om SciLifeLab med representanter för KI , KTH och SU. Kerstin Lindblad –Toh gav en fin lägesrapport över verksamheten vid SciLifeLab – Uppsala. Det är imponerande hur verksamheten har utvecklats och hur många projekt  som redan hargenomförts. Vi hade en bra diskussion om hur vi alla tillsammans går vidare med SciLifeLab på bästa sätt.

I Stockholm hade vi också ett möte med representanter för Astra Zeneca för att prata om konsekvenserna av nedläggningen i Södertälje.

Tillbaka i Uppsala var det middag med en grupp inom ett nätverk internationellt  ”humane” som är på studiebesök hos oss några dagar den här veckan. Temat är: Quality and Renewal. Administrative support for Excellence in teaching and research. Vi ser fram emot deras återkoppling på fredag.

Idag fortsätter introduktionsprogrammet med besök på BMC, EBC och Geocentrum.