Jag har precis kommit hem från Pro Futura VI Ceremoni på SCAS (Swedish Collegium for Advanced Study). Programmet stöds av Riksbankens Jubileumsfond. De nya forskarna inom Pro Futura Scientia presenterades och fick diplom av prinsessan Christina.  Intressanta områden de kommer att arbete med. Efter var det en fin konsert av Stockholm Chamber Brass och mycket god middag. 

Tidigare idag har vi haft rektors ledningsråd med fortsatta diskussioner om Gotland. Budgetunderlaget tog upp. Vi är eniga om att lyfta dimensionering, ersättningen, Erasmus Mundus, fler stipendier, höjd prislapp för småspråk inom utbildning. Årsberättelsen börjar ta form och bokslutet är klart för året.

På eftermiddagen fick jag besök av Senatens presidium. Nästa möte är den 7 februari och flera ledamöter har skickat in frågor till mig och Anders. Vi ser fram emot en öppen dialog.

Innan SCAS hann vi med ett möte med ett av rektorsråden, Lars Burman, och vi fick en bra genomgång av museum och musikverksamhet. Jag blir förstummad varje dag över den bredd som finns i vår verksamhet!

Imorgon eftermiddag åker jag till Steningevik, det är internat med alla rektorer. Utbildningsminister Jan Björklund inleder med aktuella frågor kring högre utbildning och forskning. Men jag är tillbaka på onsdag och hinner vara med en stund på Bolognaseminariet samt välkomna internationella studenter på kvällen.