Dagen började med telefonmöte och planeringsmöte inför nästa veckas ledningsråd. Sedan var det besök hos Uppsala studentkår som en del av vårt introduktionsprogram. Ordförande Karin Nordlund tog emot oss och guidade runt. Vi fick en genomlysning av organisation och arbetssätt. Diskuterade bland annat fusk och plagiat med anledning av dagens debattartikel. Frågor som rör lika villkor, doktorander, bostäder, studieplatser togs också upp i vårt samtal.  Bra möte och givande dialog.

Prorektor och jag träffade ett av rektorsråden, Olle Nilsson och blev uppdaterade om Kvalitetskommitténs viktiga arbete. Frågor som rör ranking har nyligen tillkommit.

Jag hann en snabb sväng på stan och skaffa nya vantar under lunchen, “lyckades” tappa en vante igår. Eftermiddagen ägnades till SciLifeLab, jag fick en välbehövlig genomgång tillsammans med prorektor Anders Malmberg. Sista mötet för dagen gällde årets bokslut. 

Innan jag åkte hem var jag med Ann Fust en stund på kanslimingel, Ångströmlaboratoriet. Jag fick kika på Jupiter! Varje dag är nya överraskningar och möten!