Måndag morgon och en ny vecka! Jag tvekade i morse om jag skulle ta cykeln till jobbet. Men det gick bra att cykla trots det ymniga snövädret.

Måndag är mötesdag. Vi börjar med genomgång av kalendern och inbjudningar. Det är många inbjudningar som kommer in. Roligt, men tyvärr kan jag inte tacka ja till alla. Fast det kommer kanske fler tillfällen längre fram. Senare idag har vi Rektors Ledningsråd, ett möte tillsammans med studenterna och vicerektorna. Detta är ett viktigt möte som återkommer varje vecka. Tisdag förmiddag är det veckovisa rektorssammanträdet där rektor fattar beslut efter föredragning av ärendena. Imorgon kommer jag att ha mitt första rektorssammanträde i Uppsala.

Ja, det stämmer, jag sa Lund i stället för Uppsala i fredags. Detta blev en nyhet i Sydsvenskan i helgen:
http://www.sydsvenskan.se/lund/article1601540/Svart-att-skilja-Uppsala-fran-Lund.html

Det  kommer säkert hända igen att jag säger fel!

Många har hört av sig om brevet som skickades ut i förra veckan till alla anställda via epost. Genomgående positiva reaktioner. Jag måste få tacka för alla fina välkomsthälsningar. Brevet finns nu på webben, (insidan för anställda) både på svenska och engelska:
http://uadm.uu.se/insidan/Rektors_e-brev_till_alla_medarbetare/