Som ett led i vårt introduktionsprogram hade vi ett möte med Lars Jonsson i förmiddags. Vi fick en genomgång av verksamheten och UU Innovation samt UUAB Holding. Sedan 1997 har mer än 70 nya bolag skapats.  Vi fick höra om AIMday®, ett spännande koncept utvecklat i Uppsala som skapar kreativa mötesplatser för näringsliv och forskare. Igår var det en AIMday® på temat diabetes och flera andra är på gång under våren. Samverkan, innovation och andra former av nyttiggörande är viktiga delar av det kompletta universitetets verksamhet, och mycket tyder på att vi, inte minst tack vare det arbete som UU Innovation utför, ligger i framkant på dessa områden. Kul!

Sedan har jag varit med med i Forum Uppsala UNT 24 idag under rubriken  – Möt universitets nya rektor
http://www.unt.se/24unt/#category=1089628&date=2012-01&clip=1626082&startTime=0m0s

I eftermiddag är jag i Stockholm, det är möte med KAW’s huvudmannaråd.